Emballage- en Palletindustrie Vereniging

Videomateriaal

Film ‘De Kracht van Hout’

In de Kracht van Hout neemt oud-voorzitter Peter Rikken u mee langs de verschillende fasen in het proces van houten verpakkingen. Hij gaat in op de voordelen van het gebruik van hout. De film geeft een mooi beeld van de ketenschakels en benadrukt dat hout de meest duurzame en milieuvriendelijke grondstof is.

Film: ‘Verminder klimaatverandering: Gebruik hout!’

Klimaatverandering. U kunt er wat aan doen! Gebruik hout uit duurzaam beheerde bossen. Dit vermindert de druk op het milieu door het vastleggen van CO2. Timmer aan minder klimaatverandering; gebruik hout!

Flashfilm "Breekbaar"

De flashfilm ‘Breekbaar’ is de Nederlandstalige versie van een Engelse promotionele film gemaakt in opdracht van Timcon, de branchevereniging voor houten emballages en verpakkingen in het Verenigd Koninkrijk. ‘Breekbaar’ benadrukt de voordelen van hout in het algemeen en het gebruik van houten verpakkingen in het bijzonder. De film besteedt ook aandacht aan andere voordelen van het gebruik van hout voor verpakkingen en transport. Hout is natuurlijk antibacterieel en kan – mits behandeld volgens ISPM 15 – over de hele wereld worden getransporteerd. In vergelijking met andere materialen heeft hout een gering brandrisico en is het veel hygiënischer. Door middel van palletpools en een pallet designsysteem kan de logistiek geoptimaliseerd worden.

Door het gebruik van houten pallets en verpakkingen draagt uw bedrijf bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot!