Emballage- en Palletindustrie Vereniging

           

Lidmaatschap

Lid worden van de EPV

De EPV zoekt nieuwe leden om onze branchevereniging sterker te maken. Zonder sterke branchevereniging is onze branche stuurloos en komt er niets van de grond. Iedereen is dan op zichzelf aangewezen, terwijl de markt om ons heen steeds concurrerender en internationaler wordt en dat vraagt meer dan ooit om bundeling van krachten.

De emballage- en palletindustrie staat bovendien continu onder druk. Niet alleen qua prijs, ook qua wet- en regelgeving en de manier waarop we de uitdaging aangaan om te werken aan een duurzame houtketen. Om sterk te staan hebben we elkaars kennis nodig, elkaars ideeën en elkaars inzet. Solidariteit is meer dan ooit noodzakelijk.


Wat doet de EPV voor u?

Leden van de EPV praten mee en denken mee over belangrijke beslissingen in de branche. Onze branche moet aan vele voorwaarden voldoen. De EPV en haar leden spannen zich gezamenlijk in om die voorwaarden en doelstellingen in te vullen.

De EPV voert voor haar leden gesprekken met de politiek teneinde wet- en regelgeving gunstig te beïnvloeden. Ook op internationaal niveau – via de FEFPEB – praat de EPV mee over politieke en maatschappelijke thema’s. Zie ook Collectieve belangenbehartiging. Voorts zit de EPV namens haar leden aan tafel bij de CAO-onderhandelingen en geeft advies over arbeidsrechtelijke zaken, zoals ontslagprocedures. Zie ook Individuele belangenbehartiging. De EPV houdt haar leden regelmatig op de hoogte van nationale en internationale ontwikkelingen, zoals die rond ISPM 15, via de nieuwsbrief, website of persberichten.

De EPV-leden komen minstens twee keer per jaar bijeen tijdens de halfjaarvergaderingen. Tijdens deze bijeenkomsten geeft de EPV een beeld van de marktontwikkelingen en wordt met elkaar over trends en ontwikkelingen gesproken. Tevens faciliteert de EPV haar leden met PR-materiaal, zoals nieuwsbrieven, factsheets en boekjes onder de overkoepelende titel: De kracht van hout. Leden zetten deze middelen in bij de promotie van hun bedrijf en de producten. Aangesloten leden worden op de website van de EPV vermeld met een link naar hun eigen bedrijfswebsite. Het lidmaatschap van de EPV biedt opdrachtgevers de zekerheid dat zij zakendoen met een bedrijf dat behoort tot de top van de houtverwerkende industrie.

We hebben alle voordelen van het lidmaatschap voor u op een rijtje gezet in onze digitale wervingsbrochure.
Wilt u uitgebreide informatie over de activiteiten van de EPV, download dan hier het beleidsplan.

Een nieuwe laagdrempelige contributieregeling

Om het lidmaatschap aantrekkelijker te maken, hebben we een aantal drempels weggenomen.

• De contributie is flink verlaagd, zodat lid worden voor alle bedrijven – groot of klein – bereikbaar is.
• Nieuwe leden krijgen hulp en tijd om aan de voorwaarden van het lidmaatschap te voldoen.
U hoeft dus niet meteen alles op orde te hebben.


Wat kost het lidmaatschap?

Klik hier voor een overzicht van de contributie

Lid worden

De EPV onderscheidt gewone leden en buitengewone leden. Gewone leden zijn handelaren in en producenten en reparateurs van houten verpakkingen. Buitengewone leden zijn bedrijven die betrokken zijn bij de emballage- en palletindustrie, veelal als toeleverancier.

U kunt lid worden door het lidmaatschapsformulier in te sturen. Voor uw lidmaatschap moet u in bezit zijn of komen van een Chain of Custody-certificaat.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met het secretariaat via info@epv.nl of 013-5944303

Lidmaatschapsformulier

Klik hier voor het lidmaatschapsformulier en de EPV gedragscode.