16 dec 2016

Meilink, beste industriële toeleverancier 2016 van Nederland

Meilink Industriële Verpakkingen in Borculo is onlangs uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2016 van Nederland.

Hiermee sleepte Meilink de prestigieuze Best Logistics Supplier Award DISCA’16 in de wacht. Een prestatie die het bedrijf volledig toeschrijft aan de innovatieve en dynamische inzet van alle medewerkers. Algemeen directeur Peter Rikken: “Deze prijs is een waardering van onze klanten en de verdienste van iedereen die hier werkt. Samen maken wij de belofte van Meilink waar.”

De Dutch Industrial Supplier & Customer Awards 2016, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING Bank, softwareontwikkelaar ISAH en het Nederlands Octrooibureau NLO, werden voor de vijftiende keer in successie uitgereikt. Uniek aan deze prijs is dat bedrijven zich er niet zelf voor kunnen nomineren, maar dat hun klanten en/of toeleveranciers dat voor hen doen. Dit betekent dat Meilink deze prijs won dankzij de enorme support van haar klanten. “Het beste compliment dat de medewerkers van Meilink kunnen ontvangen”, aldus de directie van Meilink.

Beslissende rol voor het publiek

Net als vorig jaar speelde het publiek in de zaal, bestaande uit ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de genomineerden. Zij kregen de keuze uit telkens twee door de jury’s (voorzitters Henk Volberda, hoogleraar Erasmus Universiteit en John Blankendaal, directeur Brainport Industries) voorgedragen finalisten en konden met hun smartphone op één kandidaat stemmen.

Pitch van klant van Meilink zeer gewaardeerd

De DISCA kent drie categorieën: Best Knowledge, Best Logistics en Best Customer. In de categorie Best Logistics overleefden 30 bedrijven de eerste schifting. Bepalend in deze categorie zijn leverbetrouwbaarheid en slimme logistiek. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over van wie Meilink en Vedos de beste juryscores haalden. Na twee live pitches door nominerende klanten gaf het oordeel van het publiek de doorslag en won Meilink. Algemeen directeur Peter Rikken van Meilink was blij met de uitslag. “Absoluut. We voegen iets toe voor onze klanten. We zijn blij met de waardering die we van ze krijgen. Het is heel bijzonder onze klant IMS te Almelo tijdens hun pitch zo lovend over Meilink te horen praten. Wij zijn een nuchter Achterhoeks familiebedrijf, en het doet heel wat om te merken dat opdrachtgevers zo positief over ons zijn.”