5 dec 2019

FEFPEB-voorzitter roept op: 100% duurzaamheid

Tegen een achtergrond van groeiende aandacht voor de duurzaamheidsbijdrage van bedrijven moeten palletproducenten en houten verpakkers kunnen garanderen dat 100% van het hout dat zij gebruiken afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Dat zei FEFPEB-voorzitter Rob van Hoesel tijdens het afgelopen FEFPEB-congres.‘ Hout is de enige, eeuwig hernieuwbare grondstof. En dat moeten we uitdragen en laten zien door alle mogelijke certificeringen te hebben. We kunnen ons gewoon niet meer veroorloven om straks niet-gecertificeerd hout in te zetten. Het is onze verantwoordelijkheid en onze toekomst.’ Hij voegde eraan toe dat in de business-to-consumermarkt de vraag naar gecertificeerd hout al hoog is en dat er initiatieven nodig zijn in de B-to-B-markt. ‘Het is belangrijk, want op een dag komt er iemand je bedrijf binnen die zegt: bewijs maar dat je 100% gecertificeerd bezig bent.’

Van Hoesel zei te hopen dat alle leden van FEFPEB’s nationale brancheorganisaties binnen een paar jaar 100% duurzaam hout inzetten. Hij adviseerde in gesprek te gaan met klanten en partijen als PEFC, om zo dit gezamenlijke doel te bereiken. Het 69ste FEFPEB-congres vond plaats in Hamburg van 9 tot 11 oktober.