11 okt 2018

Eerste paal de grond in voor biomassacentrale Dongen Pallets

Na een intensieve voorbereidingsfase is op vrijdag 14 september de eerste paal de grond in gegaan voor de nieuwe biomassacentrale van Dongen Pallets.

Deze zogenaamde boorpaal was de eerste van een serie van 231 stuks, die de fundering van de nieuwe powerplant gaan vormen. Volgens de aangepaste planning kan er in januari 2019 voor het eerst worden proefgedraaid. Als de centrale enkele maanden later volledig operationeel is, zal Dongen Pallets energieneutraal zijn.

Vertraging

Aanvankelijk was het de planning om nog in 2018 de nieuwe biomassacentrale in gebruik te nemen voor de opwekking van elektra en warmte. Het project liep echter vertraging op, doordat sonderingsonderzoek uitwees dat de vaste grondslag te diep zit om te kunnen bouwen zonder paalfundering. Vervolgens was het een flinke uitdaging om een aannemer te vinden, die op korte termijn capaciteit beschikbaar had om de 231 boorpalen te plaatsen. Naar verwachting zijn de fundering en de betonnen vloer met een oppervlakte van 1270 vierkante meter half oktober gereed. Aansluitend wordt gestart met het plaatsen en installeren van alle technische componenten. Deze zijn inmiddels gereed en staan te wachten op transport naar Dongen vanuit verschillende producenten in Italië, België, Nederland, Schotland en Duitsland.

Groene toekomst

Met het boren van de eerste paal voor de biomassacentrale geeft Dongen Pallets verder gestalte aan haar ‘groene toekomst’, zoals die vorig jaar bij het 55-jarig bestaan werd geformuleerd. Algemeen Directeur Jurgen Kemps: “Wij blijven continu nadenken over hoe we als bedrijf duurzamer en efficiënter kunnen opereren. Zo hebben we vorig jaar energiezuinige ledverlichting in gebruik genomen, produceren we steeds vaker bij klanten op locatie met minder transportbewegingen tot gevolg en blijven we ons machinepark moderniseren.”

Over Dongen Pallets

Begonnen in 1962 als producent van houten kratten voor de drankindustrie is Dongen Pallets uitgegroeid tot een dynamische onderneming met een grote diversiteit aan producten en diensten. Sinds 2012 zijn de activiteiten van Dongen Pallets opgesplitst in drie business units: Production (ontwerp en productie van nieuwe pallets), Inspection & Repair (inspectie en reparatie van pallets, aan- en verkoop van gebruikte pallets) en Packaging (ontwerp en productie van industriële verpakkingen, verpakken/stuwage van industriële goederen). De bedrijfsfilosofie van Dongen Pallets is gericht op het beheer en de beheersing van het palletpark van afnemers met het oog op efficiency en duurzaamheid.

Meer informatie? Neem contact op met Jurgen Kemps, | +31 (0)162 314 855 | j.kemps@dongenpallets.nl
Hoge resolutie afbeeldingen en het logo van Dongen Pallets zijn op te vragen via judith.kemps@dongenpallets.nl