Emballage- en Palletindustrie Vereniging

30 mrt 2023

Bentheimer-Holz neemt zagerij Schröpfer in Mudau over

De Baden-Württembergse naaldhoutzagerij Schröpfer GmbH & Co. KG wordt onderdeel van Bentheimer-Holz GmbH met terugwerkende kracht per 1 januari 2023. Bentheimer-Holz GmbH behoort tot COB Holding B.V., zoals ook de andere ondernemingen van Christiaan Olde Bolhaar, Pure-Ecowood B.V., Olde Bolhaar Eco Service GmbH en Olde Bolhaar Eco Service B.V.

In januari werd de aankoop van de zagerij na onderhandelingen tussen Olde Bolhaar en de eigenaren Heidi en Ralf Schröpfer gesloten. Ralf Schröpfer zal de aansturing van de zagerij gedurende een overgangsperiode blijven ondersteunen.

Tussen Bentheimer-Holz en de zagerij Schröpfer zijn synergieën, vooral bij de verkoop van gezaagd naaldhout, aangezien beide zagerijen gericht zijn op de productie van planken en balken voor kratten, verpakkingen en pallets. Anders dan bij Bentheimer-Holz produceert de zagerij Schröpfer ook balkhout en planken tot 6 m lengte. De nieuwe eigenaar zal zich vooral op de modernisering, optimalisering en uitbreiding van de zagerij Schröpfer richten.

De zagerij Schröpfer zaagd ongeveer 90.000 m³/jaar naaldhout. Bij Bentheimer-Holz wordt ongeveer 170.000 m³/jaar naaldhout gezaagd. Momenteel kan het rondhout in de zagerij Schröpfer op drie lijnen worden gezaagd. Zoals bij Bentheimer-Holz wil Olde Bolhaar de in de zagerij Schröpfer geproduceerde restproducten in eigen bedrijven of partnerbedrijven verder verwerken.

"De focus van onze bedrijven ligt op de duurzame verwerking van hernieuwbare grondstoffen. De verdere verwerking van restproducten levert nieuwe grondstoffen op die we onder meer kunnen gebruiken voor de productie van substraten", legt directeur Christiaan Olde Bolhaar uit.

Dit is ook zichtbaar in de andere bedrijven die tot COB Holding B.V. behoren. Olde Bolhaar Eco Service produceert op diverse locaties in Nederland en Duitsland duurzame grondstoffen voor de substraatindustrie. De joint venture met Klasmann-Deilmann GmbH in 2021 zal de productie van grondstoffen voor de substraatindustrie bevorderen. Het Nederlandse bedrijf Pure Ecowood B.V. produceert en levert duurzame bodembedekkers voor speeltuinen, parken en groenvoorzieningen.